سورتینگ برنج با استفاده از دستگاه سورتر
عیوب موجود در برنج مثل زرد شدگی، دانههای سیاه، تکههای سبوس و دانههای شکسته مستقیما بر روی کیفیت محصول تاثیر گذاشته و در نتیجه باعث کاهش سود فروشندگان برنج میشود. به علاوه وجود اجسام خارجی میتواند سلامت ماده غذایی را نیز تحت تاثیر قرار داده و اعتبار فروشنده را پایین بیاورد. بنابراین درامد سورتینگ برنج، هم از طریق ارائه محصول باکیفیت بالا که حتی میتواند صادر شود و هم از طریق افزایش اعتبار فروشنده، کاملا واضح بوده و هزینه دستگاه سورتر را پوشش میدهد.
آی سورتر با استفاده از سیستم بینایی ماشین خود میتواند محصولات برنج را به راحتی سورت کرده و باعث افزایش کیفیت محصول شود.
تنظیم ساده دستگاه سورتینگ
از آنجا که برنجها انواع مختلفی دارند و ویژگی برنج هر منطقه میتواند با سایر مناطق متفاوت باشد، باید دستگاه سورتر برنج قابلیت تنظیم برای هر شرایطی را داشته باشد. رابط کاربری مناسب دستگاه آی سورتر به شما این امکان را میدهد که بدون نیاز به انجام برنامهنویسیهای پیچیده یا تنظیمات سختافزاری خاصی، دستگاه را برای شرایط مختلف تنظیم کنید. تنها کافیست که در رابط کاربری دستگاه نوع محصول برای سورت را انتخاب کنید. درامد سورتینگ برنج یا محصولات مشابه میتواند به این تنظیم بسیار حساس باشد. به این معنی که با کمی تغییر در تنظیمات دستگاه، ممکن است کیفیت خروجی چندین یا چند ده درصد تفاوت کند و این برای یک فروشنده به معنی چند تن برنج بیشتر یا کمتر است.
نیاز به کمترین تغییر در دستگاه
حجم روزانه محصول ورودی به دستگاه سورتر میتواند بسیار زیاد باشد. بنابراین در صورتی که لازم باشد همواره بر عملکرد دستگاه نظارت شود و دستگاه یا نرمافزار آن تغییر داده شود، کار برای افراد سخت و طاقتفرسا میشود. دستگاه سورتر هوشمند آی سورتر، با تنها یک بار تنظیم برای هر شرایط یا محصول مشخص، بدون نیاز به حضور شخص دیگری خروجی ثابتی داشته و نیاز به نظارت افراد را کاهش میدهد. بنابراین کاهش نیاز به نیروی انسانی نیز، خود باعث افزایش درامد سورتینگ برنج میشود.
حداقل اتلاف، حداکثر درامد سورتینگ برنج
دستگاه سورتینگ برنج، هر دانه از محصول را تشخیص داده و با دقت زیادی آن را به عنوان مورد قبول را رد شده دسته بندی میکند. بخاطر دقت بالای دستگاه سورتینگ، نیاز به جداسازی مجدد محصول بسیار کاهش مییابد. این دقت باعث صرفهجویی در هزینهها، کاهش مصرف انرژی، کاهش استهلاک ماشین و در نتیجه افزایش درامد سورتینگ برنج میشود.
انواع دستگاههای سورتینگ برنج
سورتینگ برنج چند دهه سابقه دارد. اولین دستگاههای سورتینگ برنج از دوربین فوتوالکتریک استفاده میکردند. پس از گسترش دستگاههای دیجیتال، استفاده از دوربینهای CCD و CMOS در سورترها رایج شد. این نوع سورتینگ برنج یا دیگر محصولات، بر اساس رنگ محصول صورت میگیرد و بیشترین سورتینگها در حال حاضر از این نوع هستند. جدیدترین نوع ماشین سورتینگ، سورتر های هوشمند هستند که علاوه بر رنگ سایر ویژگیهای ظاهری محصول را نیز در نظر میگیرند. دستگاه سورتینگ آی سورتر از این نوع است. دستگاه سورتینگ هوشمند میزان ضایعات را به حداقل ممکن میرساند. در میان روشهای موجود، بیشترین درامد سورتینگ برنج با استفاده از سورتر هوشمند به دست میآید.
در میان انواع محصولات، سورتینگ برنج بیشترین بازار را در دنیا دارد. سورتینگ برای سایر محصولات کشاورزی نیز استفاده میشود. از جمله:
و غیره.
دستگاههای سورتینگ را از نظر مکانیزم میتوان به دو دسته شوتی (chute) یا تسمهای (Belt) تقسیمبندی کرد. شوتها معمولا یک مسیر عمودی یا مایل هستند که فرایند ریزش محصول را انجام میدهند. دستگاههایی که از شوت برای انتقال مواد استفاده میکنند برای محصولات ارزانتر و با حجم بیشتر مثل برنج مناسبتر هستند.
با افزایش روزافزون جمعیت جهان و نیاز به مواد غذایی بیشتر، بالا بردن کیفیت و بهرهوری محصولات و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است. شاید این موضوع برای هر ماده غذایی اهمیت زیادی نداشته باشد، اما برنج که یکی از غذاهای اصلی و پایه بسیاری از جمعیت جهان به خصوص در آسیا به شمار می رود، شرایط دیگری دارد. برنج ماده اصلی غذایی بسیاری از مردم در ایران و تقریبا مهمترین غذا در شرق آسیا به حساب می آید. همین کافیست تا اهمیت سورتینگ برنج برای به دست آوردن کیفیتی قابل قبول برای این جمعیت زیاد و گسترده در جهان به خوبی مشخص شود. سورتینگ برنج نه تنها بر کیفیت ماده غذایی دریافتی افراد اثر می گذارد بلکه می تواند زمان زیادی که مردم در گذشته صرف تمیز کردن برنج می کردند را حذف کرده و مستقیما بر کیفیت زندگی و سلامت آنها اثر مثبتی بگذارد.